منتديات خواطر مبعثرة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ، ومرحبا بكم ، تسعدنا زيارتكم ، ويسعدنا أكثر تسجيلكم لتكونوا ضمن ورودنا.كل عام وانتم بخير

منتديات خواطر مبعثرة

منتدى ادبي اجتماعي ثقافي في قالب مرح
 
الرئيسيةمرحباس .و .جالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» هل من مرحب
الإثنين يونيو 02, 2014 2:47 am من طرف ايمان اصبيح

» أضغاث أحلام ...
السبت مارس 01, 2014 11:02 pm من طرف hussain alaswad

» A fortieth discovers the secret of her diseas by chance and eliminates it by eating Al Hashimi natural supplements
الإثنين فبراير 03, 2014 6:14 pm من طرف شهد الروح

» بابا نويل خواطر مبعثرة
الخميس يناير 12, 2012 7:34 am من طرف باهي

» الدوري المصري يشتعل
الخميس يناير 12, 2012 7:25 am من طرف باهي

» تقولك بحبك
الأحد أكتوبر 02, 2011 8:32 am من طرف سماالحب

» بحث عن نفسي
الأحد أكتوبر 02, 2011 8:20 am من طرف سماالحب

» عيد ميلاد سعيد أماسى
الإثنين أغسطس 22, 2011 5:42 pm من طرف اماسي

» ما شفتش يوم حلو معاك !!
الخميس أغسطس 18, 2011 9:22 pm من طرف باهي

» أوسطه مغفرة
الخميس أغسطس 18, 2011 6:21 am من طرف باهي

» عيد ميلاد سعيد باهي
الأربعاء يونيو 29, 2011 7:35 am من طرف باهي

» في القرآن ؟؟
الإثنين مايو 16, 2011 3:29 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» مهندس كمبيوتر
السبت مايو 07, 2011 6:52 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» لاتحزن
السبت مايو 07, 2011 6:49 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» حول مقتل بن لادن
السبت مايو 07, 2011 6:48 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» سيادة الرئيس المخلوع
السبت مايو 07, 2011 6:47 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» عيد ميلاد نجم النجوم
الإثنين أبريل 18, 2011 12:21 am من طرف MOSTAFA_ABBAS

» الاعتداء في الدعاء
الإثنين أبريل 11, 2011 1:59 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» يارب
الخميس مارس 24, 2011 6:27 am من طرف abrar

» قائمة العار
الثلاثاء مارس 15, 2011 3:42 am من طرف باهي

كلمات

الجهل نوعان :

1- (البسيط) وهوأن يجهل الانسان شيئاً وهو ملتفت إلى جهله فيعلم انه لا يعلم .

 

2- (ومركب) أن يجهل الانسان شيئاً وهو غير ملتفت إلى أنه جاهل به، بل يعتقد انه من أهل العلم به، فلا يعلم أنه لا يعلم .

ويسمون هذا مركباً ﻷنه يتركب من جهلين: الجهل بالواقع والجهل بهذا الجهل.  

 

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
pubarab
تصويت
هل تقبل النصيحة ؟
اقبلها بصدر رحب واشكر لها
60%
 60% [ 6 ]
اقبلها ولكن بشروط
40%
 40% [ 4 ]
اقبلها على مضض
0%
 0% [ 0 ]
لا اقبلها
0%
 0% [ 0 ]
مجموع عدد الأصوات : 10
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blinklist  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Technorati  

قم بحفض و مشاطرة الرابط خواطر مبعثرة على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتديات خواطر مبعثرة على موقع حفض الصفحات
القرآن الكريم

اذاعة القرآن الكريم

http://www.tvislamic.com/radio/radio-quran.htm

 

كل شئ عن القرآن - تفسير تلاوة نسخ حفظ 

 

http://quran.muslim-web.com/sura.htm?aya=001

 


شاطر | 
 

 فطار العيد الكبير واتفضلوا عندنا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مُــنَــى
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1318
العمر : 87
تاريخ التسجيل : 06/01/2009

مُساهمةموضوع: فطار العيد الكبير واتفضلوا عندنا   الأربعاء نوفمبر 17, 2010 11:59 pm

احكيلكم على فطار اول يوم المقدس عندنا بيكون عبارة عن

كباب الحله



كبدة بأنواعها


شاورما

سلطات



ومعلش كنت نفسي انزلهم بالصور لكن للأسف الموبيل بتاعى عيان شويه لكن صور النت تفي بالغرض ان شاء الله


اولا: كباب الحله:



قطع لحم تقريبا كيلو .. بتكون مكعبات بس والنبي محدش يسألنى عن نوعها لانى معرفش

بصل كتير .. نقول مثلا من اتنين لتلاته ويكونوا مفرومين

2 بطاطس

حوالى كوبايتين ميه

ملح فلفل بهارات

فلفله رومى اخضر

زيت او سمن حسب المزاج

الطريقه: بنجيب حله وياريت تكون بريستو اللى هى حلة الضغط

لو مش متوفره خلاص

المهم ونحط الزيت او السمن ولما يسخن نحط كمية البصل الكتير ومهم اوى فى الموضوع ده كتر البصل ولو حبيتوا ثوم نحط فص كبير

ونقلبه تقلبتين يادوبك يدبل البصل مايصفرش ونحط اللحم

نقعد بقي نقلب نقلب لحد مانفسنا ياروح بس والله الريحه بتفي بالغرض

وطبعا نضيف كل البهارات ودى حسب المتوفر عندنا وحسب ذوق كل بيت

الملح والفلفل والفلفله الرومى عشان اللحمه تاخد طعامتها

فى الاول الحمه هاتنزل ميتها فعشان كده مانزودش ميه

وبعد مانحس انها هاتنشف نبدأ نزود ربع كوبايه كل ماتنشف من اللحم

نقول مثلا كل ربع ساعه او اكتر

المهم قرب سوا اللحمه نحط مكعبات البطاطس ونغطىيهم يستووا واهم حاجه فى الاكله دى ان الميه ماتكونش كتير يعنى يادوب حبة صغننين اوى

سوا اللحمه تقريبا بياخد من ساعه ونص الى اتنين حسسب نوع اللحمه

وبعد كده بنغرفها فى طبق ونحط الصوص بتاعها .... ونزوقها ببقدونس مفروم

ياريت محدش ليه دعوه بالبطاطس اللى فيها لانى بحبها بيكون طعمها خرافه وكلوا انتم اللحمه...






_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mostafa4all.3arabiyate.net/forum.htm
مُــنَــى
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1318
العمر : 87
تاريخ التسجيل : 06/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: فطار العيد الكبير واتفضلوا عندنا   الخميس نوفمبر 18, 2010 12:15 am

الكبــــــــدة



احنا عملنا نوعين من الكبده .. كبده عاديه وكبده مش عاديه هههههههه مش فاكرة اسمها تقريبا ضانى


وبطريقتين واحده برده ودى طبعا معروفه بنغطيها برده وتتحمر ومابتاخدش دقايق على النار

ونوع الاهم والمشهورين بيه جدا فى بيتنا ومعرفش اذا كان حد بيعمله بره ولالا وهى الكبده بالخل والثوم:


عباره عن كيلو من كل نوع من الكبده

خمسين راس توم




ههههههههههههههههههههههههههه


توم كتير على قد ماتقدروا ويكون مفروم

من تلاته لاربع رأس توم ولو عندكم الصغنن اللى طالع موضه فى مصر ده يبقي حاولوا تكتروا اكتر

خل .... حوالى ربع كوب لكل كيلو


ملح وفلفل اسود وقليل من البهارات لان طعم التوم هايفي بالغرض مع الخل

ومع الكبده الضانى يفضل اضافة نص ليمونه


معلقتين كبار زيت لكل نوع


بقدونس حسب الرغبه

الطريقه:
الكبده نجاحها انها ماتاخدش وقت طويل على النار وبالذات الضانى دى ماتاخدش تقريبا تلقبتين على بعض وتنشف جدا بعدها

اول حاجه بنجيب طاسه لكل نوع وخلينا نتكلم عن العاديه دلوقتى لان الموضوع متشابهه

نحط معلقتين الزيت ولازم يكون الزيت سخن اوى ومايكونش كتير يادوب معلقتين

طبعا الكبده بتكون قبلها منضفينها بالدقيق والليمون والملح

بنحطها فى الزيت السحن وهاتلاقوها بتعمل صوت شديد اوى نقلبها بسرعه تقليبه واحده بس

نضيف كل كمية التوم ونقعد نقلب دقيقتين فى التوم


نمرمغها فى بحر توم مفروم

نضيف الخل ونقلبها ونضيف البهارات وكل ده بتبقي على نار عاليه واول مانضيف الخل وتبدأ تغلى نوطى النار خالص خالص ومانقلبهاش الا مرة بعد الخل والتوابل ونغطيها


يادوب خمس دقايق ونكشف الغطا ونقلبها عشان نعرف ان مفيش اى لون احمرار ظاهر منها


نضيف البقدونس ونقفل على طول هاتلاحظوا ان الكبده طريه وفى نفس الوقت مش نيه ولا باين فيها اى احمرار لكن لو طولتيها على النار هاتشد وتكون وحشه اوى

بالنسبه للضانى مابنلحقش نغطيها بأى غطا لانها مابتاخدش دقيقه على بعضها نقلبها بعد الخل تلات مرات والسلام ونقفل على طول


برده نفس حكاية الكباب الحله فى الاكله دى هاتغسوا الصوص بتاع الكبده وتسيبوا الكبده من جماله
وخصوصا لو كنتم مدمنين خل زيي ... انا بضيف خل اكتر من كده بس مش عاوزة اقولكم اكتر من ربع كوب عشان محدش ينهار

جربوها وقوليلى ايه رأيكم






_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mostafa4all.3arabiyate.net/forum.htm
مُــنَــى
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1318
العمر : 87
تاريخ التسجيل : 06/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: فطار العيد الكبير واتفضلوا عندنا   الخميس نوفمبر 18, 2010 12:46 am

]الشاورمـــــــــــــــــا

لحم مقطع شرائح رفيعه

بصله متوسطه مقطعه قطع صغيرة او مجروشه

خل

2 طماطم مقطعين متوسطين

2 فلفل اخضر او الوان مكعبات

بهارات حسب الرغبه وملح وفلفل وبودة توم


كاتشب
زيت


الطريقه:
التتبيله:

التتبيله دى بتكون قطع اللحم منقوعه فيها ساعات طويله بالتلاجه لاتقل عن ست ساعات وياريت تكون ليلة كامله وهى عباره عن معلقتين زبادى وليمونه وصوص صويا على بهارات من اللى تحبوه وبصله مفرومه

طريقة الشاورما:

بنجيب حوالى خمس معالق زيت كبار ونحطهم على النار ونضيف البصل يدبل شويه ونقوم بعدها حاطين اللحم ونقلبه كوييس مع البصل ونخليه يغلى واحنا لسه بنقلب كويس

نضيف البهارات بالملح والفلفل الاسمر وبودرة التوم ونوطى النار تكون متوسطه ونغطى على الطاسه


بعد ربع ساعه نشوفها هانلاقي اللحمه نزلت ميتها نقلبها تانى ولو لقيناها بدئت تنشف نضيف معلقتين خل تقريبا ونسيها كمان على النار وكل شويه نبص عليها اذا كانت نشفت ولالا

هى مش هاتاخد سوا يعنى نص ساعه تكون قرب سواها تقريبا لاانا مقطعينها .. نضيف معلقتين كاتشب كبار ونقلب وبعدها نضيف الفلفل ومعاه تلات معالق خل او اكتر ونقلبها دقيقه وبعدها نضيف الطماطم المتقطعه ونضبط الملح بتاعة الاكله ونوطى النار خالص ونغطى الشاوريما هانلاقي بعد عشر دقايق الريحه طلعت نفتح الغطا ونسيبها تغلى كويس وساعتها نعلى النار عشان تنشف ميتها


بعد ماتخلص نقفل عليها ونفتح شواية الفرن ونحطها دقيقه تحت الفرن تتحمر شويه عشان تكون زى اللى بره


وبالهنا والشفا





_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mostafa4all.3arabiyate.net/forum.htm
sixm2005
كاتب محترف
كاتب محترف
avatar

عدد الرسائل : 363
تاريخ التسجيل : 15/06/2009

بطاقة الشخصية
الأول: 10

مُساهمةموضوع: رد: فطار العيد الكبير واتفضلوا عندنا   الخميس نوفمبر 18, 2010 7:23 am

كل ده فطر العيد الكبير

مش الرنجه كانت احسن

علي العموم تسلم الايادي والمجهود وكمان الصور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اماسي
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 594
العمر : 29
تاريخ التسجيل : 17/02/2009

بطاقة الشخصية
الأول: 10

مُساهمةموضوع: رد: فطار العيد الكبير واتفضلوا عندنا   الثلاثاء نوفمبر 23, 2010 7:23 am

والله انا مااكلت لاكبده ولا غيروو .. في العيد
بس شبعت من كثر مااشوووف ...

تسلم ايدك ياقمر ...
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُــنَــى
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1318
العمر : 87
تاريخ التسجيل : 06/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: فطار العيد الكبير واتفضلوا عندنا   الأربعاء نوفمبر 24, 2010 11:59 pm

sixm2005 كتب:
كل ده فطر العيد الكبير

مش الرنجه كانت احسن

علي العموم تسلم الايادي والمجهود وكمان الصور

تسلم وبالهنا والشفا والحمدلله انها عجبتك ...... وبرصاحه الرينجا ارحم واطعم هههههههه

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mostafa4all.3arabiyate.net/forum.htm
مُــنَــى
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1318
العمر : 87
تاريخ التسجيل : 06/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: فطار العيد الكبير واتفضلوا عندنا   الخميس نوفمبر 25, 2010 12:00 am

اماسي كتب:
والله انا مااكلت لاكبده ولا غيروو .. في العيد
بس شبعت من كثر مااشوووف ...

تسلم ايدك ياقمر ...

ليه بس... على العموم جبتهالك لحد عندك اموستى وبالهنا والشفا وكل سنه وكلكم طيبين

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mostafa4all.3arabiyate.net/forum.htm
 
فطار العيد الكبير واتفضلوا عندنا
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات خواطر مبعثرة :: البيت :: اطبخ معانا-
انتقل الى: