منتديات خواطر مبعثرة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ، ومرحبا بكم ، تسعدنا زيارتكم ، ويسعدنا أكثر تسجيلكم لتكونوا ضمن ورودنا.كل عام وانتم بخير

منتديات خواطر مبعثرة

منتدى ادبي اجتماعي ثقافي في قالب مرح
 
الرئيسيةمرحباس .و .جالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» هل من مرحب
الإثنين يونيو 02, 2014 2:47 am من طرف ايمان اصبيح

» أضغاث أحلام ...
السبت مارس 01, 2014 11:02 pm من طرف hussain alaswad

» A fortieth discovers the secret of her diseas by chance and eliminates it by eating Al Hashimi natural supplements
الإثنين فبراير 03, 2014 6:14 pm من طرف شهد الروح

» بابا نويل خواطر مبعثرة
الخميس يناير 12, 2012 7:34 am من طرف باهي

» الدوري المصري يشتعل
الخميس يناير 12, 2012 7:25 am من طرف باهي

» تقولك بحبك
الأحد أكتوبر 02, 2011 8:32 am من طرف سماالحب

» بحث عن نفسي
الأحد أكتوبر 02, 2011 8:20 am من طرف سماالحب

» عيد ميلاد سعيد أماسى
الإثنين أغسطس 22, 2011 5:42 pm من طرف اماسي

» ما شفتش يوم حلو معاك !!
الخميس أغسطس 18, 2011 9:22 pm من طرف باهي

» أوسطه مغفرة
الخميس أغسطس 18, 2011 6:21 am من طرف باهي

» عيد ميلاد سعيد باهي
الأربعاء يونيو 29, 2011 7:35 am من طرف باهي

» في القرآن ؟؟
الإثنين مايو 16, 2011 3:29 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» مهندس كمبيوتر
السبت مايو 07, 2011 6:52 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» لاتحزن
السبت مايو 07, 2011 6:49 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» حول مقتل بن لادن
السبت مايو 07, 2011 6:48 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» سيادة الرئيس المخلوع
السبت مايو 07, 2011 6:47 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» عيد ميلاد نجم النجوم
الإثنين أبريل 18, 2011 12:21 am من طرف MOSTAFA_ABBAS

» الاعتداء في الدعاء
الإثنين أبريل 11, 2011 1:59 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» يارب
الخميس مارس 24, 2011 6:27 am من طرف abrar

» قائمة العار
الثلاثاء مارس 15, 2011 3:42 am من طرف باهي

كلمات

الجهل نوعان :

1- (البسيط) وهوأن يجهل الانسان شيئاً وهو ملتفت إلى جهله فيعلم انه لا يعلم .

 

2- (ومركب) أن يجهل الانسان شيئاً وهو غير ملتفت إلى أنه جاهل به، بل يعتقد انه من أهل العلم به، فلا يعلم أنه لا يعلم .

ويسمون هذا مركباً ﻷنه يتركب من جهلين: الجهل بالواقع والجهل بهذا الجهل.  

 

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
pubarab
تصويت
هل تقبل النصيحة ؟
اقبلها بصدر رحب واشكر لها
60%
 60% [ 6 ]
اقبلها ولكن بشروط
40%
 40% [ 4 ]
اقبلها على مضض
0%
 0% [ 0 ]
لا اقبلها
0%
 0% [ 0 ]
مجموع عدد الأصوات : 10
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blinklist  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Technorati  

قم بحفض و مشاطرة الرابط خواطر مبعثرة على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتديات خواطر مبعثرة على موقع حفض الصفحات
القرآن الكريم

اذاعة القرآن الكريم

http://www.tvislamic.com/radio/radio-quran.htm

 

كل شئ عن القرآن - تفسير تلاوة نسخ حفظ 

 

http://quran.muslim-web.com/sura.htm?aya=001

 


شاطر | 
 

 طبق اليوم..

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
abrar
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1878
العمر : 55
المزاج : الحمد لله على كل شىء
تاريخ التسجيل : 18/11/2008

مُساهمةموضوع: طبق اليوم..   الجمعة أغسطس 27, 2010 6:57 am

طبق اليوم




المجبوس القطري






المقادير:
رز بسمتي مغسول ومنقوع لمدة نصف ساعة
دجاجتين منظفة ومقطعة إلى نصفين
بصل واحد كبير مفروم ناعم
2 طماطم
2 فصوص ثوم مدقوق
قطعة صغيرة زنجبيل طازج مدقوق
واحد فلفل اخضر حار
فليفلة خضراء مقطعة مربعات
5 حبات هيل
3-4 لومي (مثقوبة)
4 فلفل احمر يابس
2 اعواد دارسين
مسمار

مقادير البهارات:
ملعقة كبيرة كركم، ملعقة كبيرة دارسين (قرفة) مطحون
ملعقة طعام فلفل اسود مطحون - ملح
ملعقة طعام حبة حلوة
ملعقة طعام هيل مطحون
نصف كوب زيت

للرشة:
ملعقة طعام زعفران – اصفر بودر الزعفران مع ماء الورد
ملعقتي طعام ماء ورد

للتزيين
1 بصل شرائح - زبيب – صنوبر – نص كيس خضروات مثلجة

الطريقة
- يسلق الدجاج في الجدر لمدة نص ساعة
- ثم يضاف حبات هيل – لومي – اعواد دارسين - فلفل احمر يابس
- ويضاف مقادير البهارات والفلفل الحار
- يحمر البصل مع الثوم في قليل من الزيت ويضاف الفلفل الاخضر والطماطم وحبة حلوة وملح ثم يسكب الى القدر
- ثم يستخرج قطع الدجاج بعد النضج ويوضع في صينية الفرن
- يوضع الرز في ماء الدجاج ويترك على نار هادئة حتى ينضج تمام لمدة 45 دقيقة ومغطي بالغطاء
- تبهر قطع الدجاج بالملح وقليل من الكركم والبزار وقليل من مرقة الدجاج ويغطي المنيوم ثم يحمر في الفرن لمدة نص ساعة وتنزع الالمنيوم وتحمر من فوق الدجاج ثم تقلب وتحمر
- يخلط الزعفران بماء الورد ويسكب فوق الارز
- يسخن الزيت ويضاف البصل شرائح ويحمر حتى يصبح لونه ذهبي وتضاف له قليل من البهارات والملح
يصف الزبيب والصنوبر من الماء ويضاف للبصل ويستمر في التحريك لمدة 3 دقائق
- يصفى الخضروات المثلجة من الماء ويضاف ويحرك الخليط لمدة دقيقتين
- يغرف الارز وتوضع فوقه الخلطة بعد تصفيتها من الزيت. ويقدم مع السلطة والروب



_________________
اللهم أنى استودعتك قلبى فلا تجعلنى أحب سواك
واستودعتك لا إله إلا الله فلقّنى أيّاها عند الوفاة
إاللهم إذا أساء إليّ الناس هبني شجاعة التسامح
وإذا أسأت أنا إلى الناس هبني شجاعة الاعتذار

آمـــــــين



[center]


:: أبرار ::[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُــنَــى
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1318
العمر : 87
تاريخ التسجيل : 06/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم..   السبت أغسطس 28, 2010 4:40 pm

اسمحيلى اشاركك طبق اليوم ابرار وتدوقي كبسه بالدجاج على طريقتى:

المقادير:
دجاجه ونص او حسب الافراد

حوالى كيلو أرز بسمتى مغسول ومنقوع ربع ساعه

ثلاث معالق زيت

بصله كبيره او بصلتين متوسطتين
نص رأس ثوم

جزرة مبشوره كويس
و2 طماطم مبشورتين
و2 فلفل اخضر مبشور وواحده متوسطه صحيحه ويفضل انها تكون حارة

التتبيله:
تلات معالق صلصة طماطم
معلقتين خل
نص ليمونه
علبة زبادي
معلقتين فول صويا

البهارات:
ملح وفلفل حسب الذوق
زنجبيل كمون زعتر روز مارى وكارى شمر قرفه مطحونه وصحيحه وقرنفل وحبهان وورق لورا ليمونه مجففه او اتنين بهارات الكبسه

الطريقه:
نجيب البهارات وتخلطهم في طبق صغير ونقسمهم لقسمين
في القسم الاول يكون اكتر من التانى ونحط عليهم نص كمية البصلتين المبشورتين ونص كمية الثوم وباقي مكونات التتبيله

نجيب الدجاج ويقون متقطع ونغرز اللحم فيه ونبدأ نحط التتبيلة بالبهارات فيه وندهنه كويس بيها وبين اللحم والجلد وفى مكان الغرز
ونسيبها حوالى ربع ساعه ويفضل اكتر فى التتبيله

نحط حلة كبيرة على النار وحبة زيت ونحط باقي البصل والثوم تدبل فقط بدون ماتصفر البصل ونحط عليهم الدجاج بتتبليتهم يتحمر معاهم وياخد لون دهبي

ونقلب كل جزء الناحيه التانيه تاخد حوالى عشر دقايق

نحط باقي التتبيله الجافه عليهم وماتعملوش زيي وتحطوا صحيح مع بورده لانى خليتهم بدل ماياكلوا الكبسه ينقّوا البهارات وان كان عاجبهم طبعا
(كويس انى طبختلهم)
المهم الدجاج يتحمر مع البهارات كويس اوى ونبدأ نحط بالترتيب الجزر ونقلب دقيقه وبعدها الفلفل المبشور دقيقه وبعدها الطماطم مع الصلصله دى اخر حاجه ونقوم مزودين ميه يادوب تغطي الدجاج عشان الشوربه تطلع تقيله وحلوة وتغلى الميه نقوم خافضين النار للأخر وبعد نص المده نخفضها خالص يادوب زى الشمعه

بعد حوالى ساعه نشوف الدجاج ونضبط الملح والميه لو كانت قليله نزود حبه وبعد حوالى عشر دقايق نبدأ نشيل الدجاج ونضيف الأرز ويكون منقوع ربع ساعه قبلها ونقلبه تقليبه خفيفه وفاكرين الفلفله الشطه الصحيحه انحطها في الوسط ولو كانت خضرا مفيش مشكله
ونغطى الحله ونخلى النار منخفضه تماما وتاخد حوالى تلت ساعه مش أكتر

وبالهنا والشفا

نحط ب

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mostafa4all.3arabiyate.net/forum.htm
sixm2005
كاتب محترف
كاتب محترف
avatar

عدد الرسائل : 363
تاريخ التسجيل : 15/06/2009

بطاقة الشخصية
الأول: 10

مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم..   الأحد أغسطس 29, 2010 8:59 am

والله حاجه جميله فعلا مجبوس قطري علي اصوله فعلا
بس احب اعرف انت عرفتي الاكل القطري فين
انا اصلي عايش في قطر وبحبه جدا وخصوصا لو علي وجه الارز خروف
اما الكبسه فعلا جميله ام عبدالرحمن بس انا بحبها باللحمه
تسلم الايادي والواحد جاع معاكم ولسه بدري علي الفطار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
abrar
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1878
العمر : 55
المزاج : الحمد لله على كل شىء
تاريخ التسجيل : 18/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم..   الأحد أغسطس 29, 2010 10:41 pm


أهلا مختار نورت الموضوع
طب بما أنك بقى بتحب الأكل القطرى
ما تقولنا طريقة أكله من أكلاتهم تكون بتحبها
اسمحلى اقدم لك ولكل اعضائنا....

طبق اليوم

مهلبية الرز بالفرن الشامية


المقادير:
4 أكواب حليب
7 ملعقة كبيرة نشاء الذرة
5 ملعقة كبيرة سكر
نصف كوب رز مسلوق (يعني نصف كوب بعد السلق مو قبل!!)
شوية ماء زهر وماء ورد
2 ملعقة كبيرة قشطة (تضيف طعم رائع)

الطريقة:
- نضع 3 أكواب حليب بالطنجرة ونحرك بملعقة خشب إلى أن يغلوا..
- ندوب النشاء في كوب الحليب المتبقي مع السكر والقشطة ونضيفهم إلى الحليب المغلي مع الخفق السريع بالخفاقة اليدوية..
- نضيف الرز ونتركهم يغلوا ويتسبكوا 2 دقيقة ونضيف ماء الزهر وماء الورد..
- نضع المهلبية بصينية لتدخل الفرن ونشعل فقط الفرن من العالي وندعها ليحترق الوجه ولا تخافي لأن هذه هي سر النكهة اللذيذة.
- نتركها لتبرد وندخلها الثلاجة...
,وألف هنا

_________________
اللهم أنى استودعتك قلبى فلا تجعلنى أحب سواك
واستودعتك لا إله إلا الله فلقّنى أيّاها عند الوفاة
إاللهم إذا أساء إليّ الناس هبني شجاعة التسامح
وإذا أسأت أنا إلى الناس هبني شجاعة الاعتذار

آمـــــــين



[center]


:: أبرار ::[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sixm2005
كاتب محترف
كاتب محترف
avatar

عدد الرسائل : 363
تاريخ التسجيل : 15/06/2009

بطاقة الشخصية
الأول: 10

مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم..   الإثنين أغسطس 30, 2010 8:36 am

شوفي انا بحب بس الارز باللحم ( المجبوس )
وده لان الاكل المصري هو اجمل اكل في باقي دول الخليج
وده مش لاني مصري
لكن هي دي الحقيقه
عندك مثلا الملوخيه والمحشي وحجات ثانيه كتير
وانا بعرف اعمل اكل كويس بس مش بعرف اوصف
لان دي سر المهنه
وتسلم ايدك علي المهلبيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ثلوج دافئة
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 866
العمر : 26
تاريخ التسجيل : 20/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم..   الإثنين أغسطس 30, 2010 2:40 pm

ياسلام

طيب خدو الوصفة دي
من اكتر الاكلات الي بحبها


المكرونه بالبشاميل
المقادير
كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق
3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
الطريقه
تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش
بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
نعمل البشاميل
نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب
ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل
نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
MOSTAFA_ABBAS
Admin
Admin
avatar

عدد الرسائل : 2503
المزاج : King
تاريخ التسجيل : 17/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم..   الإثنين أغسطس 30, 2010 10:24 pm

ما زهقتوش من اطبيخ

طيب فيه في مصر وبقية الدول العربية
سمك فيليه اسمه باسا او اي اسم

وهو يا اما مجمد او مبرد

حنجيب السمك ده وبعد من نغسله - لأنه منظف
ونجيب صينية وندهنها بزيت الزيتون
ونضع السمك سليم ونلفه حول نفسه
يعني نعمله دوائر ونجيب خلطة نعملها
عبارة عن فلفل اخضر حار او بارد زي ما تحبوا
وليمون أو خل وثوم وتفرمي كل ده
وتتبلي السمك وهو دوائر بينه وبين الخلطة
وبرضه شويه زيت زيتون تمسحي بيه السمك مسح

وتضعيه في الفرن أو الميكروويف لغاية ما يستوى

في الوقت ده تكوني عامله خلطة تانيه
عبارة عن قليل من ثوم يعني حبة او اتنين
ومايونيز وزبادي (روب يعني ) وتخلطيهم

وتطلعي السمك من الفرن وتضعي الخلطة الثانية
داخل الدوائر

مش سهله والنبي

بالهنا والشفا واهو تغيير عن الطبخ

_________________

اذا فشلت في التخطيط ، فأنت تخطط للفشل
مجموعة خواطر مبعثرة على الفيس بوك :
http://www.facebook.com/group.php?gid=302029072019&ref=nf[
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mostafa4all.3arabiyate.net
اماسي
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 594
العمر : 29
تاريخ التسجيل : 17/02/2009

بطاقة الشخصية
الأول: 10

مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم..   الثلاثاء أغسطس 31, 2010 10:00 am

تسلم ايديكم جميعآآآ ع الوصفآآت الجميله ...
انا عن نفسي زهقت من المطبخ والطبيخ ع الاخر ..

بالهنآآ والشفآآ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
abrar
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1878
العمر : 55
المزاج : الحمد لله على كل شىء
تاريخ التسجيل : 18/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم..   الثلاثاء أغسطس 31, 2010 11:31 pm

طبق اليوم

الغُريبة

كل عام وأنتم بخير
أوشك شهر الرحمة والمغفرة على الرحيل
واقترب عيد الفطر المبارك
وعشان كده هنبتدى تباعا تقديم كحك العيد ومشتملاته
ونصيحتى تحاولوا تصنعوه بالبيت
لأنه غالى جدا

وهذه طريقة عمل الغُريبة


المقادير:

ـ 500 جرام سمن.
ـ 200 جرام سكر بودر.
ـ 2 بياض بيض.
ـ ربع كوب فانيليا.
ـ 1كيلو دقيق.

الطريقة:
ـ يخلط بالسمن بالسكر بودر في الماكينة جيداً ونتأكد من مضاعفة الحجم أصبح لونها أبيض ثم نضيف البيض الأبيض قليلاً قليلاً حتى يتجانس مع الخليط جيداً.
ـ ثم نضيف الفانيليا ونترك الخليط يخلط لمدة خمس دقائق في الماكينة ثم نضيف الدقيق وتعجن جيداً ثم توضع في الثلاجة وهي مغطاة لمدة ساعة.
ـ ثم يتم تشكيلها على شكل كور مستديرة أو على شكل حدوة حصان صغيرة وتزين بأنصاف الفستق.
ـ وتدهن الصينية بالسمن ثم ترص على الصينية وتدخل فرن درجة حرارته 150 لمدة ساعة حتى السوى وبعد أن تبرد تقدم.
وألف هنا


_________________
اللهم أنى استودعتك قلبى فلا تجعلنى أحب سواك
واستودعتك لا إله إلا الله فلقّنى أيّاها عند الوفاة
إاللهم إذا أساء إليّ الناس هبني شجاعة التسامح
وإذا أسأت أنا إلى الناس هبني شجاعة الاعتذار

آمـــــــين



[center]


:: أبرار ::[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
abrar
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1878
العمر : 55
المزاج : الحمد لله على كل شىء
تاريخ التسجيل : 18/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم..   الجمعة سبتمبر 03, 2010 2:44 am

طبق اليوم


كحك بالعجميا







المقادير:
ـ 1 كيلو دقيق.
ـ 500 جرام سمنة سايحة.
ـ 15 جرام ريحة كعك.
ـ 20 جرام سكر.
ـ 1باكو بيكنج بودر.
ـ 200 جرام لبن حليب.

مقادير العجمية
ـ 500جرام سمن.
ـ 250 جرام سميط ( دقيق سمولينا).
ـ 125 جرام سمسم أحمر.
ـ 125 جرام بندق مجروش.
ـ 10 جرام قرفة.
ـ 125 جرام ماء.
ـ 125 جرام عسل نحل.

الطريقة:

ـ يعجن الدقيق بالسمن بدون قدح وتضاف إليه رائحة الكعك والسكر والبيكنج بودر جيداً لمدة 3 دقائق في الماكينة وإذا كانت العجينة تحتاج إلى بعض السائل يضاف قليل من اللبن وإذا لم تحتاج لا يضاف إليها لبن.
ـ تترك لتستريح لمدة 15 دقيقة وهي مغطاة بفوطة نظيفة ثم تشكل إلى كور صغيرة وتحشى كل واحدة قطعة عجوة صغيرة جداً ثم تشكل وتبصم بالبصامة استلستين وتترك فوق صاج مدهون بالسمنة لمدة نصف ساعة حتى تستريح.
ـ ثم تدخل إلى فرن متوسط الحرارة لمدة 25 دقيقة حتى تسوى جيداً وبعد أن تبرد تزين بسكر بودر.


_________________
اللهم أنى استودعتك قلبى فلا تجعلنى أحب سواك
واستودعتك لا إله إلا الله فلقّنى أيّاها عند الوفاة
إاللهم إذا أساء إليّ الناس هبني شجاعة التسامح
وإذا أسأت أنا إلى الناس هبني شجاعة الاعتذار

آمـــــــين



[center]


:: أبرار ::[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
abrar
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1878
العمر : 55
المزاج : الحمد لله على كل شىء
تاريخ التسجيل : 18/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم..   الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 11:34 pm

بيتي فور شيكولاتة

المقادير:
ـ 1 كيلو زبدة.
ـ 350 جرام سكر بودرة.
ـ 8 عدد بياض بيض.
ـ نصف باكو فانيليا.
ـ 150جرام دقيق.
ـ 100 جرام كاكاو دارك.

الطريقة:
ـ تخلط الزبدة بالسكر جيداً في ماكينة حتى يتضاعف حجمها ويصبح لونها أبيض وتكون كريمي.
ـ يضاف الأبيض بيض قليلاً قليلاً حتى يتجانس مع الخليط السابق ويترك يخلط بعد إضافة الأبيض بيض لمدة خمس دقائق حتى يتجانس جيداً.
ـ ثم تصاف الفانيليا وتخلط جيداً معاً ثم نقوم بخلط الدقيق مع الكاكاو ونقوم بإضافتهم إلى الخليط في الماكينة ويخلط جيداً.
ـ ثم يوضع الخليط في كيس كريمة به بلبلة مشرشرة مقاس 16 وتدهن صينية بالسمن ويتم تقطيع البيتي فور على شكل كمثري أو على شكل وردة وتدخل إلى فرن متوسط الحرارة لمدة 25 دقيقة حتى يصبح لونها ذهبي فاتح.
ـ وعند التجميل يوضع على كل قطعة جزء من مربة المشمش ثم تلصق معاً ثم توضع في الشيكولاته السايحة ثم توضع على ورقة زبدة حتى تتجمد وإذا أردتي وضع فستق بودر أو جوز هند قبل أن تتجمد الشيكولاتة يوضع في بولة به جوز هند أو فستق بودرة قبل التجميد.


_________________
اللهم أنى استودعتك قلبى فلا تجعلنى أحب سواك
واستودعتك لا إله إلا الله فلقّنى أيّاها عند الوفاة
إاللهم إذا أساء إليّ الناس هبني شجاعة التسامح
وإذا أسأت أنا إلى الناس هبني شجاعة الاعتذار

آمـــــــين



[center]


:: أبرار ::[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
باهي
مراقب عام
avatar

عدد الرسائل : 2409
المزاج : عال العال
تاريخ التسجيل : 20/02/2009

بطاقة الشخصية
الأول: 10

مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم..   الأربعاء سبتمبر 22, 2010 2:47 am

حاجة حلوة
عايز أجربها
كلوا بالهناوالشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طبق اليوم..
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات خواطر مبعثرة :: البيت :: اطبخ معانا-
انتقل الى: