منتديات خواطر مبعثرة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ، ومرحبا بكم ، تسعدنا زيارتكم ، ويسعدنا أكثر تسجيلكم لتكونوا ضمن ورودنا.كل عام وانتم بخير

منتديات خواطر مبعثرة

منتدى ادبي اجتماعي ثقافي في قالب مرح
 
الرئيسيةمرحباس .و .جالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» هل من مرحب
الإثنين يونيو 02, 2014 2:47 am من طرف ايمان اصبيح

» أضغاث أحلام ...
السبت مارس 01, 2014 11:02 pm من طرف hussain alaswad

» A fortieth discovers the secret of her diseas by chance and eliminates it by eating Al Hashimi natural supplements
الإثنين فبراير 03, 2014 6:14 pm من طرف شهد الروح

» بابا نويل خواطر مبعثرة
الخميس يناير 12, 2012 7:34 am من طرف باهي

» الدوري المصري يشتعل
الخميس يناير 12, 2012 7:25 am من طرف باهي

» تقولك بحبك
الأحد أكتوبر 02, 2011 8:32 am من طرف سماالحب

» بحث عن نفسي
الأحد أكتوبر 02, 2011 8:20 am من طرف سماالحب

» عيد ميلاد سعيد أماسى
الإثنين أغسطس 22, 2011 5:42 pm من طرف اماسي

» ما شفتش يوم حلو معاك !!
الخميس أغسطس 18, 2011 9:22 pm من طرف باهي

» أوسطه مغفرة
الخميس أغسطس 18, 2011 6:21 am من طرف باهي

» عيد ميلاد سعيد باهي
الأربعاء يونيو 29, 2011 7:35 am من طرف باهي

» في القرآن ؟؟
الإثنين مايو 16, 2011 3:29 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» مهندس كمبيوتر
السبت مايو 07, 2011 6:52 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» لاتحزن
السبت مايو 07, 2011 6:49 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» حول مقتل بن لادن
السبت مايو 07, 2011 6:48 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» سيادة الرئيس المخلوع
السبت مايو 07, 2011 6:47 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» عيد ميلاد نجم النجوم
الإثنين أبريل 18, 2011 12:21 am من طرف MOSTAFA_ABBAS

» الاعتداء في الدعاء
الإثنين أبريل 11, 2011 1:59 pm من طرف MOSTAFA_ABBAS

» يارب
الخميس مارس 24, 2011 6:27 am من طرف abrar

» قائمة العار
الثلاثاء مارس 15, 2011 3:42 am من طرف باهي

كلمات

الجهل نوعان :

1- (البسيط) وهوأن يجهل الانسان شيئاً وهو ملتفت إلى جهله فيعلم انه لا يعلم .

 

2- (ومركب) أن يجهل الانسان شيئاً وهو غير ملتفت إلى أنه جاهل به، بل يعتقد انه من أهل العلم به، فلا يعلم أنه لا يعلم .

ويسمون هذا مركباً ﻷنه يتركب من جهلين: الجهل بالواقع والجهل بهذا الجهل.  

 

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
pubarab
تصويت
هل تقبل النصيحة ؟
اقبلها بصدر رحب واشكر لها
60%
 60% [ 6 ]
اقبلها ولكن بشروط
40%
 40% [ 4 ]
اقبلها على مضض
0%
 0% [ 0 ]
لا اقبلها
0%
 0% [ 0 ]
مجموع عدد الأصوات : 10
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blinklist  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Technorati  

قم بحفض و مشاطرة الرابط خواطر مبعثرة على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتديات خواطر مبعثرة على موقع حفض الصفحات
القرآن الكريم

اذاعة القرآن الكريم

http://www.tvislamic.com/radio/radio-quran.htm

 

كل شئ عن القرآن - تفسير تلاوة نسخ حفظ 

 

http://quran.muslim-web.com/sura.htm?aya=001

 


شاطر | 
 

 كنالوني باللحم او الدجاج

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
MOSTAFA_ABBAS
Admin
Admin
avatar

عدد الرسائل : 2503
المزاج : King
تاريخ التسجيل : 17/11/2008

مُساهمةموضوع: كنالوني باللحم او الدجاج   الأحد يناير 24, 2010 11:18 pm


ايه يابنات
ايه ياستات
مفيش طبخ عندك ولا ايه
ولا القسم ده بأه للرجالة

طيب خدوا طريقة الكنالوني دي وادعوا لي كنالوني باللحمة أو الفراخ (لذيذ جدا)



المقادير:

1/2 1 كوب دقيق
2 كوب لبن
3 بيضات

وللحشو:
1/2 كيلو لحم مفروم
بصلة مقطعة
فلفل أخضر
ملح وبهارات

أو
1/2 كيلو فراخ بانيه مقطعة قطع صغيرة
بصلة مقطعة
ثوم مفري
فلفل أخضر
ملح وبهارات / جنزبيل أخضر (أو مطحون)
أي نوع جبن (رومي مثلا)

طريقة التحضير:

1- اخلطي البيض واللبن ثم أضيفي الدقيق تدريجيا حتى تمام التجانس وحتى تحصلي على عجينة لزجة نوعا ما بحيث يمكنك صبها بالمغرفة

2- احضري طاسة متوسطة (يفضل تيفال لمنع الالتصاق) وادهنيها بقليل من الزيت وخذي مقدار المغرفة وصبيه في الطاسة وعندما يحمر اقلبيه على الوجه الآخر وهكذا حتى تنتهي الكمية كلها

ملحوظة: هذه المقادير تعطيكي حوالي 12 فطيرة بحجم الطاسة المتوسطة

3- اتركي الفطائر لتبرد وقومي الآن بتحضير الحشوة كما يلي:

وحاقولك على حاجه مختصرة لو مش عاوزه توجعي راسك .. اشتريه جاهز من السوبر ماركت حتلاقيه من غير عجن ولا تعب

حشوة اللحم: شوحي البصلة في قليل من الزيت ثم أضيفي الفلفل الأخضر حتى يتغير لونه ثم اللحم ثم الملح والبهارات وقومي بتهدئة النار حتى يتم نضوج اللحم

حشوة الفراخ: شوحي البصلة في قليل من الزيت ثم أضيفي الثوم ثم الفلفل الأخضر حتي يتغير لونه ثم أضيفي قطع الفراخ ثم الملح والبهارات والجنزبيل وقومي بتهدئة النار حتى يتم نضوج الفراخ

4- الفطائر الآن جاهزة للحشو - افردي الفطيرة وضعي بها كمية مناسبة من حشو اللحم أو الفراخ الذي قمتي بتحضيره ثم قومي بلفها على شكل اصبع طويل وكرري ذلك حتى تنتهي من جميع الفطائر

5- ضعي الفطائر في صينية مدهونة بقليل من الزيت وصبي عليها قليل من صلصة الطماطم ( أو يمكنك استخدام قليل من البشاميل الخفيف) ويمكنك رش بعض الجبن ايضا وادخليها الفرن واتركيها حتى يحمر الوجه ثم تخرج وتقدم ساخنة

وبالهنا والشفا



_________________

اذا فشلت في التخطيط ، فأنت تخطط للفشل
مجموعة خواطر مبعثرة على الفيس بوك :
http://www.facebook.com/group.php?gid=302029072019&ref=nf[
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mostafa4all.3arabiyate.net
وردة
عضو نشيط
avatar

عدد الرسائل : 140
تاريخ التسجيل : 19/12/2009

مُساهمةموضوع: رد: كنالوني باللحم او الدجاج   الثلاثاء يناير 26, 2010 10:30 pm

موهبة جميلة تضاف الى مواهبك استاذي لا تخفيها عن الكثيرون حتى اننا نستطيع ان نقول انها منافسة حقيقية لنا سوف اجربها واقسم انها ستكون جميلة مادامت من يدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
abrar
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1878
العمر : 55
المزاج : الحمد لله على كل شىء
تاريخ التسجيل : 18/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: كنالوني باللحم او الدجاج   الأربعاء يناير 27, 2010 12:02 am

ممممممم
الله الله ريحتها جايبة لحد عندى
ايه بس الحلاوة دى يا أستاذ
على فكرة انا لسه عملاها النهاردة
بس جاهزة يادوب حطيتها فى الفرن وشوية صلصة ومبشور جبنة وممممم
كده انت غلبتنا وهتضطر تحضر لنا كل فترة وجبة حلوة اوك
بانتظارك

_________________
اللهم أنى استودعتك قلبى فلا تجعلنى أحب سواك
واستودعتك لا إله إلا الله فلقّنى أيّاها عند الوفاة
إاللهم إذا أساء إليّ الناس هبني شجاعة التسامح
وإذا أسأت أنا إلى الناس هبني شجاعة الاعتذار

آمـــــــين



[center]


:: أبرار ::[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الليالي الدافئه
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 585
العمر : 39
المزاج : عنيدة
تاريخ التسجيل : 18/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: كنالوني باللحم او الدجاج   الأربعاء يناير 27, 2010 7:53 am

تعرف ان الكنالونى ده من اول الاشياء اللي عملتها وانا لسة في ثانوى
كان امتحان التدبير المنزلي وطلبوا منا عمل الكنالونى ده بأي حشو ممكن
بس الوقت كا 30 دقيقة فقط
وانا كنت جاهزة طبعا
وبجد هو من الاكلات اللذيذة
وتسلم ايدك عينك يا جميل

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُــنَــى
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1318
العمر : 87
تاريخ التسجيل : 06/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: كنالوني باللحم او الدجاج   الأحد مارس 28, 2010 12:31 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

استاذ مصطفى انا عارفه
انى اتأخرت في الموضوع اوى بس كان لازم ارد بعد مااجرب طريقة الكنالونى
بتاعتك وصورتها عشان اوريكم كلكم النتيجه وقولولى رأيكم وصح ولا خطأ:

انا مشيت على الخطوات كلها تقريبا.. حتى الاختيارى


جهزت المكونات
الاول

دى صلصة البشاميل بس تقلت معايا شويه:




وآدي صلصة الطماطم وعملت حبة بهارات فيها: بس معلش النور ضارب فيها شويه



والجبن الموزريلا:

وآدى الحشوتين ..

حشوة الدجاج وعجبتنى اكتر:


وحشوة اللحم:



بعد ماخلصت التجهيز بدأت اعمل العجينه وتقريبا هى شبه الكريب .. وده اللى فهمته منها:

ودى كانت شكلها .. هى سايله لزجه يعنى ماتعتبرش عجينه بالضبط لكن عجينه سايله

وبدأت اقليها في المقلاه والمقدار طلعلى حوالى 13 قرص منها متوسط الحجم


اول واحده طلعت شكلها وحش اوى معايا وخبيتها طبعا تحت الباقي لكن تقريبا الباقي طلعوا كويسين اوى الحمدلله

.. وبعدها مسكت كل واحده وحشيتهم بالحشوتين الدجاج واللحم ورصتهم في الصينيه وبعدين حطيت صلصة الطماطم وبعدها الصلصه البيضا .. ورشيت الجبنه الموزريلا


وده شكلها قبل الخبز



وبعدها حطيتها في فرن حار اخدت حوالى من ربع لتلت ساعه بالكتير وكانت هاتتحرق بس لحقتها الحمدلله:



اتنقذت



وتم بحمدلله

يارب اكون عرفت اعملها لانها اول مرة اجربها ولو في اخطاء ياريت تقلولى عليها

شكرا للوصفه يااستاذى وسامحنى عن التأخير

تسلم ايديك..

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mostafa4all.3arabiyate.net/forum.htm
MOSTAFA_ABBAS
Admin
Admin
avatar

عدد الرسائل : 2503
المزاج : King
تاريخ التسجيل : 17/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: كنالوني باللحم او الدجاج   الأحد مارس 28, 2010 1:12 pm

ايه ده يا ام عبد الرحمن
كل ده كنتي بتعملي الكنالوني
طيب كنتي قلتي لي كنت بعته جاهز
ولا كنتي تقضي كل الوقت ده فيه
عموما شكله حيضبظ معاكي شويه شويه
لكن انا اقولك نصيحة .. لو مش عاوزه تتعبي
نفسك وتغيبي علينا كتير كده اشتريه جاهز
اقصد العجينه يعني فيه منها جاهزة زي اللازانيا
واحشيها وجربيها حتبقى كويسه
عموما تسلم ايديكي انا شفتها وهي خالصة
شكلها بتشهي كتير وكنت حاكلها من الشاشة
منتظرينك في المطبخ

_________________

اذا فشلت في التخطيط ، فأنت تخطط للفشل
مجموعة خواطر مبعثرة على الفيس بوك :
http://www.facebook.com/group.php?gid=302029072019&ref=nf[
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mostafa4all.3arabiyate.net
مُــنَــى
الاشراف
avatar

عدد الرسائل : 1318
العمر : 87
تاريخ التسجيل : 06/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: كنالوني باللحم او الدجاج   الأحد مارس 28, 2010 1:15 pm

ياخبر : انت بتشتمنى يااستاذ مصطفى

عاوزنى اشتريها جاهزه.. آل جهازه آل

ده انا لو ماعملتهاش بايدي يبقى ماقتنعش انى عملتها اساسا

لازم اجربها بايدى عشان اعرف اكلها

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mostafa4all.3arabiyate.net/forum.htm
 
كنالوني باللحم او الدجاج
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات خواطر مبعثرة :: البيت :: اطبخ معانا-
انتقل الى: